Főoldal / Desszertek / Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás joghurthab

Áfonyás joghurthab

Hozzávalók:

  • 500 g natúr görög joghurt
  • 2 csapott ek. zselatin (Horváth Rozi)
  • 50 ml víz
  • 100 ml habtejszín
  • 50 g áfonya
  • 3 ek. porcukor

A díszítéshez:(opcionális)

  • tejszínhab
  • áfonya
  • reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zselatint egy tálkába öntjük, majd ráöntjük a felforrósított vizet és addig kevergetjük amíg teljesen feloldódik.

A joghurtot a tejszínnel, a porcukorral (vagy a mézzel) és az áfonyával feltesszük a tűzre alacsony lángon melegíteni.
Amikor langyos, egy botmixer segítségével egyneművé dolgozzuk, így lesz szép, halvány lilás színe.

Hozzáadjuk a feloldott zselatint, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és még pár másodpercig keverjük a botmixerrel, hogy kicsit habos állaga legyen.

Poharakba adagoljuk és 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, áfonyával…stb díszítjük.

Könnyű nyári desszert sütés nélkül.

Tipp / megjegyzés:
Diétázók xilittel, nyírfacukorral vagy más cukor helyettesítővel is bátran elkészíthetik.
Áfonya helyett, eperrel, szederrel, málnával, ribizlivel is elkészíthetjük. Télen akár mirelit gyümölccsel is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Áfonyás joghurthab 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére