Áfonyás sajttorta
Hozzávalók:A kekszes alaphoz:
A sajtos krémhez:
Az áfonyaszószhoz:
|
|
Elkészítés:
A kekszet finomra aprítjuk, és hozzákeverjük a vajat. Egy 23 cm-es tortaformába simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a sajtos krémet.
A krémsajtot simára keverjük a cukorral, tojással, joghurttal, liszttel.
Elkészítjük az áfonyaszószt. A vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral összekevert áfonyára öntjük. Összemelegítjük, míg a cukor elolvad, majd egy kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk a keveréket, hogy szószos állaga legyen.
Az időközben kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, majd az áfonya szósz felét, a krém második felét, végül a maradék áfonya szószt.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra mérsékelve további 30 percig.
Ezután a sütőt kikapcsoljuk, de 1 órát a sütőben hagyjuk. (a sütőajtó maradjon zárva)
Ezután, a sütő ajtaját kinyitva továbbra is hagyjuk a sütőben újabb 1 órára.
Hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára, és tálaláskor vesszük ki a formából.