Főoldal / Torták / Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás sajttorta

afonyas-sajttorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 30 dkg keksz (pl.Jó Reggelt vörös áfonyás tk.)
  • 12 dkg vaj-olvasztva

A sajtos krémhez:

  • 50 dkg krémsajt
  • 13 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 2 ek liszt

Az áfonyaszószhoz:

  • 15 dkg áfonya
  • 2 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 ek víz-hideg
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kekszet finomra aprítjuk, és hozzákeverjük a vajat. Egy 23 cm-es tortaformába simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Míg hűl, elkészítjük a sajtos krémet.

A krémsajtot simára keverjük a cukorral, tojással, joghurttal, liszttel.

Elkészítjük az áfonyaszószt. A vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a cukorral összekevert áfonyára öntjük. Összemelegítjük, míg a cukor elolvad, majd egy kicsit nagyobb lángon 1-2 percig forraljuk a keveréket, hogy szószos állaga legyen.

Az időközben kihűlt kekszes alapra rétegezzük a sajtos krém felét, majd az áfonya szósz felét, a krém második felét, végül a maradék áfonya szószt.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra mérsékelve további 30 percig.

Ezután a sütőt kikapcsoljuk, de 1 órát a sütőben hagyjuk. (a sütőajtó maradjon zárva)
Ezután, a sütő ajtaját kinyitva továbbra is hagyjuk a sütőben újabb 1 órára.
Hűtőszekrénybe tesszük 1 éjszakára, és tálaláskor vesszük ki a formából.

Áfonyás sajttorta 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére