Főoldal / Egytálételek / Alföldi paradicsomos káposzta

Alföldi paradicsomos káposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Alföldi paradicsomos káposzta

Alföldi paradicsomos káposzta 1

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyított káposzta
  • fél kg disznó hús
  • 4 db csirke comb
  • 1 paradicsom konzerv nagy
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkás kanál majoránna
  • 8 szem fekete egész bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál piros őrölt paprika
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 mk. csapott kanál só
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát jól kimossuk, hogy ne legyen túl savanyú.

A fazék aljára két maréknyi káposztát teszünk, erre tesszük a meg tisztított csirke combokat, és a fűszereket, majd ismét káposzta, és erre a kis darabokra vágott disznó hús. Végül a maradék káposztával be fedjük rá öntjük a vizet,és takarék lángon 1 és fél órát főzzük.

Majd a zsírból és a lisztből aranybarna rántást készítünk, ebbe tesszük a piros őrölt paprikát, majd a káposztára öntjük.

Ezután az 1 nagy paradicsom konzervet bele kanalazzuk, kissé meg keverjük, és jól össze forraljuk.
Lehet tálalni!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére