Főoldal / Szárnyas Ételek / Almás áfonyás sült csirkecomb

Almás áfonyás sült csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás áfonyás sült csirkecomb

Almás áfonyás sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db. csirkecomb
  • 4 alma
  • 1 cs. aszalt áfonya
  • csirkefűszer
  • fél pohár víz
  • sütőzacskó
  • 1 kg burgonya
  • őrölt gyömbér
  • 5 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirke combokat megmossuk, megszárítjuk, majd a bőrt óvatosan fellazítjuk.A combokat a csontoknál bevágjuk, majd vissza húzzuk rá a bőrét.

Három combot megtöltünk vörös áfonyával, a maradék hármat pedig szeletelt almával. A külsejüket a csirkefűszerrel befűszerezzük, és  sütőzacskóba rakjuk őket.A csirkecombok mellé betesszük a négybe vágott almákat, a vizet és a zacskót lezárjuk. A tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon belőle sülés közben. Előmelegített sütőbe tesszük és készre pároljuk.

A meghámozott burgonyát, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.Leszűrjük majd a vajat, a pici gyömbért, a sót beletéve összetörjük.Belekeverjük a maradék áfonyát. A zacskóból kivett húsokat a burgonya körettel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A sütőben a zacskót többször forgassuk hogy mind két fele egyenletesen süljön.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére