Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás mazsolás táskák

Almás mazsolás táskák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás mazsolás táskák

Almás mazsolás táskák 2

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 alma
  • 50g mazsola
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • cukor a tálaláshoz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni 10 percig.

Az almát hámozzuk meg, és vágjuk kis kockákra. Tegyük át egy serpenyőbe, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a mazsolát  és öntsünk alá kevés vizet (0,5dl) óvatosan pároljuk 10-15 percig, amíg az alma meg nem puhul,és a víz el nem párolog alóla. (vigyázzunk,hogy ne égjen oda)

A leveles tésztából szúrjunk ki egy bögre segítségével köröket majd az egyik felébe halmozzunk az almás töltelékből.. Hajtsuk rá a tészta másik felét és nyomkodjuk össze a széleit.
Minden batyu tetejét kenjük meg felvert tojással,és  szórjuk meg kevés cukorral, vagy fahéjas cukorral..
A sütemények tetején vágjunk két lyukat,ezen tud majd eltávozni a töltelékből felcsapó gőz.

200 fokra előmelegített sütőben 15percig sütjük.

 

Almás mazsolás táskák 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére