Főoldal / Desszertek / Almás pite Eta módra

Almás pite Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás pite Eta módra

Almás pite Eta módra

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 52 dkg sima liszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 4 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kiló alma
  • 5-6 ek. cukor
  • 2 kk.őrölt fahéj

A lekenéshez:

  • 1 db tojás sárgája
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát. A tésztacipót elvágjuk két fele. Az egyik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 30×40 cm tepsi nagyságúra.
Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.

Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, picit kinyomkodjuk a levétől és a tésztán elegyengetjük.

Kinyújtjuk a másik tésztát és befedjük vele a tölteléket. Megbökdössük villával, hogy sütés közben távozni tudjon a gőz a pitéből. Lekenjük egy tojás sárgájával, hoyg szép fényes legyen a teteje.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokra mérsékelve a hőt kb.30 percig sütjük.

Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Almás pite Eta módra 4.00/5 (6 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére