Főoldal / Szárnyas Ételek / Almás vörösboros sült kacsamáj

Almás vörösboros sült kacsamáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Almás vörösboros sült kacsamáj

Almás vörösboros sült kacsamáj

Hozzávalók:

  • 35 dkg kacsamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 db alma
  • 50 ml vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsamájat megmossuk és szárazra töröljük.
A edényben megolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és megpirítjuk. Majd hozzá adjuk a kacsamájat és minden oldaláról megpirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy edénybe. A serpenyőben maradt vöröshagymához hozzáadjuk a felkockázott almát, a kristály cukrot karamellizáljuk és felöntjük a vörösborral. Néhány percig forgatjuk a karamellben az almát, majd hozzáadjuk a májat is és átforgatjuk a karamellben azt is.

Sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére