Főoldal / Desszertek / Amadine albe

Amadine albe

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Amadine albe

Amadine albe

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 12 dkg rétesliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 ek. víz

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 cs. vanília pudingpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom resztelt héja és leve

A tetejére:

  • 20 dkg fehér csoki

A lapok kenéséhez:

  • 4 ek. eperlekvár
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vízzel kihabosítjuk.
A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát összevegyítjük és hozzászitáljuk az alaphoz. Majd óvatosan beleforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük. Süthetjük egy nagy tepsiben vagy három részletben kisebb tepsikben külön-külön.

A tejben elkeverjük a pudingokat, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és sűrű pépet főzünk és hagyjuk kihűlni. Addig a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákanalazzuk a kihűlt pudingot, belereszeljük a citrom reszelt héját és hozzáadjuk a levét is. Végül hozzákeverjük az áttört a túrót is. A kész krémet 2 részre osztjuk.

A tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük forró eperlekvárral, és rákenjük a krém első felét.Befedjük a második lappal ezt is megkenjük forró lekvárral és rákenjük a krém másik felét is. Befedjük a harmadik lappal és berakjuk a hűtőbe.

Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a sütemény tetejére csurgatjuk.
Ízlés szerint tejszínhabbal is díszíthetjük.

Amadine albe 3.50/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére