Főoldal / Desszertek / Ananász kocka

Ananász kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ananász kocka

Ananász kocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg Rama
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 dl tejszín

A krémhez:

  • 1 doboz cukrászhab (0,5 liter)
  • 1 ananászkonzerv

Tetejére:

  • 1 sárga tortazselé
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Margarint habosra keverjük a cukorral.
Állandó keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt.
A sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzáadjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kész van, hagyjuk kihűlni, és a közepén két szeletre vágjuk.
Elkészítjük a cukrászhabot a dobozán lévő utasítás szerint.
Az első lapra rákenjük a krémnek a felét, ananásznak a felét, következik a krémnek a másik fele, és befedjük a süteményt a másik tésztalappal.
Kirakjuk ananásszal a süti tetejét, és tortazselével díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Akár más idény gyümölccsel is elkészíthető. (szeder, málna, eper..)

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére