Főoldal / Egytálételek / Babsólet

Babsólet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Babsólet

Babsólet

Hozzávalók:

  • 50 dkg szárazbab (egy éjszakát beáztatni)
  • 30 dkg füstölt hús
  • fél csirkemell filé
  • 1 szál kolbász
  • 2 szelet húsos szalonna (pl kolozsvári)
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 kisebb paradicsom
  • 2 szelet tv paprika
  • vegeta, só, bors
  • 2 db kemény tojás
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, ahol majd valamennyire megdagad. Másnap leszűrjük.

A hagymát apróra felvágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a paprikát és félre húzzuk.
Belekeverjük a babot, megszórjuk a liszttel, majd sóval, borssal, vegetával ízesítjük.

A hőálló tálban elhelyezzük a szalonna szeleteket, rárakjuk a hagymás bab felét. Utána jön a nagyobb darabokra vágott füstölt hús és csirkemellfilé. A feldarabolt kolbász, a karikákra vágott paradicsom és a paprika szeletek.
Befedjük a maradék hagymás babbal, és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. (a vizet sütés közben lehet hogy pótolni kell, mert ha kiszárad az étel akkor nem lesz finom)
Lefedjük és hőlégkeverésen 175 fokon kb.3-4 órát sütjük.

A kemény tojásokat a sütés utolsó 20 percében rakjuk bele.
Friss kenyérrel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Babsólet 4.71/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére