Főoldal / Sertés ételek / Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj

Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj

Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj

Hozzávalók:

  • 4 szép szelet karaj filé
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db tojás
  • 12 szelet bacon (200g)
  • bors
  • 200 ml főzőtejszín vagy főzőkrém

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 5-10 dkg vaj (ízlés szerint)
  • kb. 1 dl tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A reszelt sajtokat összekeverjük. A tojást egy tányérban enyhén felverjük.

A karaj szeleteket ha túl vastagok lennének kb 1cm vastagra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a tojásban majd reszelt sajtban és minden szelet húst baconbe tekerünk.
Ezt úgy célszerű elvégezni hogy előre letesszük a 3-3 szelet bacont egymás mellé, majd rátesszük a sajtba forgatott hús szeleteket és ráhajtjuk a bacon túllógó végeit.

A hús csomagokat hőálló edénybe sorakoztatjuk. A főzőtejszínt a tányérban lévő tojás maradékhoz öntjük sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd meglocsoljuk vele az edényben várakozó húst.
Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük alufóliával (vagy behúzzuk a tálat egy sütőzacskóba) és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Amíg a hús sül, a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A leszűrt burgonyát, a vajjal és tejjel összetörjük, sózzuk és ízlésünk szerint krémesre keverjük.

A megsült húsról levesszük a fóliát, majd fólia nélkül 10 perc alatt pirosra sütjük.
A baconbe tekert tejszínes sajtos karajt a burgonya körettel és savanyúsággal kínáljuk.

Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére