Főoldal / Sertés ételek / Baconos rakott karaj

Baconos rakott karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos rakott karaj

Baconos rakott karaj

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet karaj filé
  • 12 szelet bacon
  • 1 fej hagyma (lila vagy vörös)
  • 2 paradicsom
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 tk pizza szósz
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg trappista sajt

Köret:

  • Sült burgonya
  • saláta (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A serpenyőből kivéve egy tepsi aljába sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük pizza szósszal.

A forró serpenyőben pár pillanat alatt elősütjük a bacon szeleteket és a felét, a húsok tetejére sorakoztatjuk.
A bacont befedjük a felkarikázott paradicsommal, majd hagyma következik és a csíkokra vágott paprika. Sózzuk, borsozzuk. (ízlés szerint egy kis oreganot is tehetünk rá)
Legfelülre a maradék bacon kerül, majd lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.

45-50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és mindegyik rakott hús tetejére halmozunk a reszelt füstölt sajtból, amit beborítunk a reszelt trappista sajttal. (a trappista sajt szebben olvad, így az kerüljön felülre)
200 fokon, grill fokozaton 10 perc alatt rá olvasztjuk-pirítjuk a sajtot.

Amíg a hús sül, készítsünk el mellé sült burgonyát. (természetesen rizs köret is készülhet mellé)
A baconos rakott karajt a sült burgonyával és salátával kínáljuk.

Jó étvágyat!

Baconos rakott karaj 4.50/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére