Főoldal / Desszertek / Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Balzsamecetben karamellizált gyümölcsök

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 1 db banán
  • 4-5 db mandarin
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 ek barna cukor (v. édesítőszer)
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 ek mascarpone
  • 1 cs vaníliás cukor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almát negyedekbe vágjuk, a magházát kiszedjük, majd vékonyan felszeleteljük. (nem kell meghámozni!!!)
A mandarint megpucoljuk és gerezdekre szedjük.
A banán haját lehúzzuk és felkarikázzuk.

Egy serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet, hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát. Kevergetve forráspontig melegítjük.
Ekkor beletesszük az almaszeleteket, jól összeforgatjuk és 3-4 percig pároljuk. (én fedővel félig lefedve párolom)
Ezután hozzáadjuk a mandarint, óvatosan összeforgatjuk és szintén párpercig pároljuk. (ekkor már nem kell rátenni a fedőt)
Végül hozzáadjuk a felkarikázott banánt, óvatosan megint összeforgatjuk és 1-2 percig még pároljuk.
Ezalatt az idő alatt a balzsamecetes-cukor szépen besűrűsödik, karamellizálódik.

Közben a mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral.

Tálaláskor tányérra tesszük a még meleg gyümölcsöket, majd a tetejére tesszük a mascarponet.
A melegtől a mascarpone szépen elkezd a gyümölcsökre olvadni és ettől nagyon finom lesz.

Tipp / megjegyzés:
Cukor nélkül készítve, diétázóknak gyümölcsnapra bátran merem ajánlani.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére