Főoldal / Desszertek / Barackos szelet Eta módra

Barackos szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Barackos szelet Eta módra

Barackos szelet Eta módra

Hozzávalók:

(egy magas falú nagy gáztepsihez)

  • 10 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg vaj (vagy margarin)
  • 30 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Egy nagy üveg sárgabarack kompót

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, majd ráöntjük a fehér masszát és elsimítjuk rajta. Ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a pudingokat megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben. Langyosra hűtjük majd hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat.

A vaníliás krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük.

Ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk vagy olvasztott fehér csokival cifrázzuk.
(Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)

Értékeld a receptet

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére