Főoldal / Sertés ételek / Barna sörben sült oldalas krumplival

Barna sörben sült oldalas krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barna sörben sült oldalas krumplival

Barna sörben sült oldalas krumplival

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 4-5 ek. Heinz Barbecue szósz
  • 1 doboz barna sör
  • őrölt színes bors
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 3 ek. olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

A sült krumpli hozzávalói:

  • 1 kg sütnivaló krumpli
  • 2 dl étolaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd sózzuk be, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só kissé átjárja.

Egy tálba tegyük bele a barbecue szószt, adjunk hozzá 1 tk. sót, ízlés szerint borsot, és a fokhagymaport, majd keverjük össze. Ezután forgassuk bele a húst a pácba, majd hagyjuk pár órán át pácolódni mielőtt megsütnénk. (én betettem a hűtőbe egész éjszakára, hogy az ízek kellően összeérjenek)

A tárcsára öntsük az olajat, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután hirtelen süssük elő a hús mindkét oldalát. Sütés közben szórjuk meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával.

Öntsük rá a barna sör felét, majd pár perc után a maradék sört is. ( amikor a sört beleöntjük hirtelen elkezd habosodni) Ezután résnyire fedjük le a tárcsát, majd a sörben pároljuk puhára az oldalast. Közben többször fordítsuk át a húst. (ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott sört)

Amikor a hús már kellően puha, vegyük le a fedőt, majd süssük szép pirosra, szaftosra. Szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti hasábokra.

Az oldalas sütésénél visszamaradt zsiradékhoz öntsük hozzá az olajat, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett krumplit. (érdemes egy konyharuhával szárazra törölni a krumplit, mielőtt beletennénk a zsiradékba)

Néha megkeverve, süssük szép pirosra, majd szűrőkanállal szedjük ki a zsiradékból. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, hogy a só mindenhol átjárja.
Tálaláskor a szaftosra, pirosra sült oldalast a sült krumplival, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére