Főoldal / Desszertek / Bársony muffin

Bársony muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bársony muffin

Bársony muffin

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 2 egész tojás
  • 160 ml olaj
  • 80 ml almalé
  • 18 dkg cukor
  • 1,5 pohár reszelt cékla
  • 5 dkg darált dió
  • 1 közepes reszelt alma
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. szódapor
  • 1 tk. fahéj

A tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • céklalé
  • reszelt cékla (elhagyható)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot a tojással és az olajjal gépben habosra kikeverjük. Hozzáadjuk az almalevet is, majd kézi keverővel belekeverjük a reszelt céklát és az almát.  Végül beleforgatjuk a fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert lisztet is.

Muffin papírral bélelt formákba töltjük, minden mélyedést 3/4 részig megtöltve, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 20perc)

A tetejére céklalével színezett tejszínhabot verünk és ezzel díszítjük. Ízlés szerint reszelt céklát is szórhatunk a tetejére.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére