Főoldal / Desszertek / Békebeli mézes sütemény Eta módra

Békebeli mézes sütemény Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Békebeli mézes sütemény Eta módra

Békebeli mézes sütemény Eta módra

Hozzávalók:

(30x40cm-es tepsihez)

  • 26 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 4 ek.méz
  • 9 dkg vaj
  • 65 dkg finomliszt
  • 1 púpos tk.szódabikarbóna

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 9 dkg finomliszt vagy kukorica keményítő
  • pici rum vagy rum aroma
  • 45 dkg vaj (esetleg margarin)
  • 36 dkg porcukor

A szóráshoz:

  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukrot, a tojásokat, a mézet és a vajat vízgőz felett kézi habverővel kikeverjük. Ha besűrűsödött beletesszük a szódabikarbónát majd levesszük a gőzről és belekeverjük a lisztet is és simára keverjük. (2-3 részletben adjuk hozzá és mindig alaposan keverjük ki)
A tésztát 5 részre elosztjuk.(Én mérleggel meg szoktam mérni, hogy teljesen egyformák legyenek.) Akkora sütőpapíron mint a tepsi egyenként kinyújtjuk a tésztákat és 160 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket.
Vigyázni kell mert hamar sülnek a lapok. Azonnal lehúzzuk a megsült lapokat a papírról és hagyjuk kihűlni.

A tejből, a vaníliás cukorból, és a lisztből pépet főzünk. Amikor kihűlt hozzá keverjük a kihabosított cukros vajhoz, rummal izésítjük és megtoltjuk vele a lapokat. Egy kevés krémet tegyünk félre a tetejére is.
A sütemény tetejére egy tepsit teszünk hogy szépen összenyomja azt és pár órára hidegre tesszük. A tetejét megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Már úgy is készítettem hogy az összes krémet a lapok köze kentem és a süti tetejét csokimázzal vontam be.
Jó étvágyak kívánok a finom süteményhez.

Békebeli mézes sütemény Eta módra 4.38/5 (8 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére