Főoldal / Desszertek / Békebeli zserbó

Békebeli zserbó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Békebeli zserbó

Békebeli zserbó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1/2 cs élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 ek. tejföl

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió
  • ízlés szerint cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • citromhéj
  • rum a sorok locsolásához
  • 1 üveg baracklekvár (650 g-os)
  • Csoki (én mikulásokat olvasztottam fel étolajjal és egy kis kakaóval)
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben (1/2 dl).
A tészta össze hozzávalóját egy tálba tesszük, és könnyen nyújtható, tésztát gyúrunk belőle.

A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.

A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére.
Megkenjük lekvárral, megszórjuk az ízesített dióval, erre jön a következő tészta, majd lekvár, dió, így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal is locsoljuk meg a sorokat.

Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. (előmelegített sütőben 180  fokon kb. 40-50 percig sül)

Ha kihűlt, gőz felett felolvasztott csokival bevonjuk.

Tipp / megjegyzés:
Az egész üveg lekvárt használjuk el a sorok közé, így a süteményünk nem lesz száraz. A lekvárt el is lehet keverni a rummal, és úgy megkenni a sorokat.
A békebeli zserbó úgy az igazi ha pár napot áll, és az ízek összeérnek.

Békebeli zserbó 4.00/5 (3 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére