Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Sertés ételek / Betyártokány nokedlivel

Betyártokány nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Betyártokány nokedlivel

Betyártokány nokedlivel 1

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka csíkokra vágva
  • 20 dkg bacon (kolozsvári is tökéletes)
  • 1-2 ek. olaj
  • 40 dkg gomba apróra vágva
  • 2 dl sör
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöld paprika, 2 db paradicsom (lehet pár ek. kész lecsó is)
  • 2 ek. piros arany (nálam csípős)
  • 2 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 4-5 dkg liszt
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben pici olajat hevítünk. Beletesszük a kockákra vágott szalonnát és megsütjük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát és fokhagymát és megpirítjuk.

A csíkokra vágott húst is hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kis sörrel, és fedő alatt pároljuk tovább. (Én a sört apánként öntöttem alá, nem egyszerre.)

Amikor már puhulni kezd a hús, hozzáadjuk az aprított paprikát, a paradicsomot, a gombát, a kakukkfüvet és a piros aranyat is. Lehet kész lecsóból is használni pár evőkanállal. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, zsírjára pirítjuk. A tejszínt, és a tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele az ételt. A legvégén hozzáadjuk az aprított petrezselymet és pár perc alatt kevergetve összeforraljuk.

Én nokedlivel tálaltam, de készíthetünk mellé köretnek tésztát is.

Ajánlom mindenkinek, lepjétek meg a családot ezzel a finom étellel :)

Betyártokány nokedlivel 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére