Főoldal / Befőzés / Birsalma befőtt

Birsalma befőtt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma befőtt

Birsalma befőtt 1

Hozzávalók:

birsalma
cukor
szalicil (vagy más tartósítószer)
kevés citromlé

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk.

Feldarabolás után, azonnal tegyük fazékba, majd öntsünk rá kevés citromlevet, és annyi vizet hogy ellepje, mert hamar megbarnul.

Odatesszük főni és félpuhára főzzük, majd kiszedjük a vízből a birsalma gerezdeket és befőttesüvegekbe töltjük.

Visszatesszük a vizet főni ízlés szerint cukrozzuk. (lehet fahéjat, szegfűszeget is hozzáadni ízlés szerint) Belefőzünk kis szalicilt is és a birsalmára öntjük még forrón.

Lezárjuk az üvegek tetejét és száraz dunsztba tesszük!

Hidegen sültek mellé tálalhatjuk, de önmagában is finom desszert.

Birsalma befőtt 3.35/5 (20 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére