Főoldal / Blogok

Blogok

Kedvenc bloggereink utolsó bejegyzései.

 

Már egy ideje látok keringeni az interneten egy vöröslencse palacsintát, ami nagyon szimpatikus, mert csak vízből, lencséből és sóból áll. Mára spenótos-gombás sárgalencse lasagnét terveztem, de lusta voltam megcsinálni, inkább kipróbáltam ezt a palacsintát, csak sárgalencséből. Nagyon jól tettem, tök jót vacsoráztunk.Mivel a lencse hüvelyes, tettem a töltelékül szolgáló raguba [...]
vas, feb 25, 2024
Source: Hogymegtudjuknézni
Amikor eldöntöttem hogy a befűszerezett lazaccsíkokat kirántva készítem el ebédre Fördős Zé szavai csengtek a fülemben... "kirántva minden finomabb", mert ugye mi magyarok mindent amit csak lehet kirántunk.😀 Így aztán eme nemes hal most kirántva készült el, melyet nem bántam meg, mert nagyon finom volt. (lazaccal és halakkal készült receptek [...]
szo, feb 24, 2024
Source: Gizi receptjei
Ezt a sós sütit egy FB csoportban találtam még ősszel, akkor azonnal megsütöttem és azóta rendszeresen „gyártom”. Leírom az eredeti receptet, beleírva a módosításaimat is. Pluszban azt is tudni kell, hogy én minden alkalommal aprítógéppel állítottam össze a tésztát, hideg hozzávalókból, így megspóroltam a hűtési időt. Természetesen ezért a sütő bekapcsolásával szoktam kezdeni. A [...]
pén, feb 23, 2024
Source: Hogymegtudjuknézni
A kelbimbó eléggé megosztó zöldség, nála megosztóbb csak a maszala szó lehet, mivel idegenül hangzik... Ez egy indiai étel, amit a mi kultúránkban paradicsomos kelbimbónak is nevezhetnénk, csak egy-két fűszer szokatlan benne. Manapság ezek már beszerezhetőek nagyobb élelmiszerboltokban, vagy fűszerboltokban. Higgyetek nekem, érdemes néha kitekinteni.Ez a recept Hémangi Dévi Dászi [...]
hét, feb 19, 2024
Source: Hogymegtudjuknézni
Kevés tészta sok dió töltelékkel diós csigaHozzávalók:a tésztához150g kenyér liszt150g fehér liszt1db tojás M0,5dl olaj70g cukor1tk só4g élesztő [...]
vas, feb 18, 2024
Source: A konyha világa
A nyúlhúsról a gyerekkorom emlékei jutnak az eszembe, amikor még mi is tartottunk nyulakat, és így sűrűn a tányérunkra került egy-egy finom étel. Nagyon szerettem a zsenge nyúlhúst kirántva, főleg a combot. Aztán évtizedek múltak el úgy, hogy szinte sehol nem lehetett hozzájutni ehhez a finom húshoz. Így aztán amikor [...]
szo, feb 17, 2024
Source: Gizi receptjei
Ma 15 éve, vagyis február 15.-én (még kimondani is sok) döntöttem úgy, hogy útjára indítom a blogomat. A döntés megszületése után, már csak a névválasztás volt hátra, és kitudja hogy jól döntöttem-e, hogy a Gizi-receptjei-t választottam 😏 Mivel a keresztnevem Éva, viszont a Gizi-hez is kötődöm, így a két név közül végül is a [...]
csü, feb 15, 2024
Source: Gizi receptjei
Egyszerű, és húsmentes pitét sütöttem, amely a zöldségekkel is nagyon finom, és igencsak laktató volt. A készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően kb. egy óra alatt az asztalra varázsolhatjuk a pitét. Természetesen mi magunk is elkészíthetjük hozzá a leveles tésztát, de én attól most eltekintettem. Sütés közben a leveles tészta ropogósra [...]
pén, feb 09, 2024
Source: Gizi receptjei
Túrófánkot nemcsak farsang idején sütök, mert a hétköznapokban egy kiadósabb leves mellé, remek második fogás. Persze eddig búza finomliszttel készült, (a receptje erre a linkre kattintva található) melyen most változtatnom kellett, és tönkölybúza és finomliszt keverékével sütöttem meg. Cukor helyett eritritet, vaníliás cukor helyett pedig vaníliaaromát használtam, de a fánk [...]
szo, feb 03, 2024
Source: Gizi receptjei
A vasárnapi palacsintázáskor elhatároztam, hogy jó leszek. Mármint hogy reziliens. Megbirkózom a lustaságommal. Nem kekszet, vagy nápolyit fogok enni délelőttönként és délutánonként, hanem olyasmit, amit szívesen eszem. Persze, nem lépek túl a saját árnyékomon, nem komplikálom túl a helyzetet, csak a saját magammal kapcsolatos rossz érzéseimet enyhítem azzal, hogy [...]
csü, feb 01, 2024
Source: Hogymegtudjuknézni

Szólj hozzá!

A lap tetejére