Kedvenc bloggereink utolsó bejegyzései.
Igen ritkán sütök kelt tésztát pedig a kedvenceink közé tartoznak, csak egy baj van velük, hogy langyosan szinte nem lehet abbahagyni.... A bukta tészta most Tangzhong-gal, (a Tangzhong egy régi ázsiai módszer "tésztadoktornak" is nevezik) készült, melytől nagyon könnyű, és puha tésztát kaptam. Tölteléknek én sütésálló sárgabaracklekvárt használtam, de ez [...]
csü, márc 13, 2025Source: Gizi receptjei
Egy kicsit túlzásba vittem a kókusztejet, így az jobban érvényesül, mint a mangó, de így is nagyon finom lett.Nem írok arányokat, legyen elég annyi, hogy beleszórtam a késes aprítóba egy kis eritritet, kanalaztam hozzá kókusztejet (fémdobozosból a sűrűjéből) és szórtam bele fagyasztott mangókockákat (éles késsel szétvégtam, hogy az aprítógép kése [...]
csü, márc 13, 2025Source: Hogymegtudjuknézni
Dr. Takács Hajnalka így harangozta be az általa kreált babatortát: "Nem, nem lapoztam kettőt a szakácskönyvben, mint Rachel a Jóbarátokban:) És nyugi, egyáltalán nincs bab íze. Ezt a receptet azért szeretem, mert kellő fehérjeforrás van benne és akkor is teljes értékű étel, ha a kislányom úgy dönt, hogy nincs kedve [...]
csü, márc 13, 2025Source: Hogymegtudjuknézni
Elöljáróban annyit: ez a mienk... Hogy klasszik, vagy sem, számunkra mindegy... Most épp ilyen, máskor más. Már befejezük a reggelizést, amikor eszembe jutott, hogy egy kis füstölt paprika jó lett volna rá, de most így alakult és finom volt, ahogyan máskor a másmilyen is finom. Egy turmixgépbe beleöntöttem egy doboz [...]
vas, márc 09, 2025Source: Hogymegtudjuknézni
Mákos tésztát ritkán készítek, nem is tudom hogy miért, mert szeretjük.... Az ősszel a Mindmegette.hu oldalon találtam rá erre a sütőben készült receptre, akkor el is mentettem, majd cukormentes változatban el is készült. A napokban azon gondolkodtam, hogy milyen tésztát is készítsek ebédre, mert már régen volt tészta, amikor eszembe [...]
ked, márc 04, 2025Source: Gizi receptjei
Ez a finom és laktató sütemény leves után remek kiegészítőként szolgálhat a tésztás töltelék miatt.Dédmamám sokszor készítette jénaiban, mikor gyerek voltam. Ő kerek változatát preferálta, kizárólag saját maga által gyúrt tésztával töltve. Mindig ámulattal néztem, hogy milyen rutinnal, készült a tészta, melyet egy tészta készítő gép se vághatott volna [...]
hét, márc 03, 2025Source: Szani konyhája
A muffin a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, mert csak keverünk-kavarunk, a formába kanalazzuk, és már mehet is a sütőbe. Amikor nincs időm, vagy éppen kedvem, szívesen sütök muffint..... A napokban megérkezett a "a mi Otthonunk" magazin, melyben újra indult a Terített asztal rovat, és rögtön meg is tetszett ez az almás [...]
sze, feb 19, 2025Source: Gizi receptjei
Ma 16 éve, vagyis február 15.-én (még
kimondani
is sok) döntöttem úgy, hogy útjára indítom a blogomat. A döntés
megszületése után, már csak a névválasztás volt hátra, és kitudja hogy
jól
döntöttem-e, hogy a Gizi-receptjei-t választottam 😏 Mivel a
keresztnevem Éva, viszont a Gizi-hez
is kötődöm, így a két név közül végül is a [...]
szo, feb 15, 2025Source: Gizi receptjei
Szeretem a vadhúsokat, így a vaddisznó húsát is, de be kell hogy valljam, eddig csakis étteremben ettem. A napokban viszont egy kedves rokonomtól kaptam egy szép darab vadmalaccombot, melynek az elkészítéséhez azért tanulmányoztam a vadrecepteket, és végül elkészült a saját ízlésünkre alakítva. A vadhúst először házilag készített pácban érleltem, majd [...]
szo, feb 08, 2025Source: Gizi receptjei
Egyik legnagyobb családi kedvencünk a "nemtojáskrém", kölesből. Eredetileg a Vegánblog arányait használtam, de az az igazság, hogy arra már nem emlékszem, sőt arányokat sem szoktam tartani, mert legtöbbször főzök egy nagyadag kölest, és különböző cuccokat csinálok belőle. Természetesen mindegyik teljesen más, így észre sem vesszük, hogy "ugyanazt" esszük. ez egy [...]
szo, feb 08, 2025Source: Hogymegtudjuknézni