Főoldal / Torták / Boleró torta

Boleró torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Boleró torta

Boleró torta

Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 3 ek. sárgabaracklekvár

A krémhez:

  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 3 dl víz
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. bármilyen boleró italpor

A díszítéshez:

  • 2dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojáshoz hozzáadjuk a porcukrot csipet sóval habosra kikeverjük. Lassan hozzáadjuk az olajat és azzal is kihabosítjuk. Végül belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A megsült lapot kettő lapra vágjuk és megkenjük a lekvárral. Majd még forrón a tetejére simítjuk a porcukorral kikevert tejfölt is.
Hűtőbe tesszük.
A vizet a porcukorral és a pudinggal kikeverjük. Alacsony lángon besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az italport. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a tejföl tetejére simítjuk.

A tetejére, a felvert tejszínhabból rózsákat nyomunk díszítésnek.

Boleró torta 4.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére