Főoldal / Sertés ételek / Bolognai spagetti gombával

Bolognai spagetti gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bolognai spagetti gombával

Bolognai spagetti gombával

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús (vagy pulykacomb) 
  • 50 dkg spagetti tészta 
  • 50 dkg gomba 
  • 10 dkg füstölt szalonna 
  • 2 fej vöröshagyma 
  • só 
  • őrölt fekete bors 
  • oregano 
  • bazsalikom 
  • 3 dl ketchup 
  • 4 dl paradicsompüré 
  • cukor, ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt trappista sajt (vagy parmezán sajt)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Előkészítés:
A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánoval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk.

Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük /vagy össze is keverhetjük/ és reszelt sajttal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Bolognai spagetti gombával 4.33/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére