Főoldal / Birka / Marha / Borjúpaprikás

Borjúpaprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borjúpaprikás

Borjúpaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg borjú lapocka
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 tk gulyás krém vagy piros arany
  • 2-3 tk piros paprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. zsír 
  • 2 ek. finomliszt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával,hozzáadjuk a gulyáskrémet (vagy piros aranyat), és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:

Nem kell hozzá bogrács, hogy ízletes, és szaftos pörköltet készítsünk. Ennek a receptnek kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak.Ráadásul fele annyi idő alatt elkészül, mint a marhából készült változat.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére