Főoldal / Sertés ételek / Borsós hús szalmakrumplival

Borsós hús szalmakrumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borsós hús szalmakrumplival

Borsós hús szalmakrumplival

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 kis csomagos fagyasztott borsó
  • 3 db csemegeuborka
  • olaj
  • bors, magyaros fűszerkeverék, pirospaprika
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A húst megmossuk, és apró kockára vágjuk.
Feltesszük főni a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, borssal, fűszerkeverékkel.

A borsót a felforrt vízbe tesszük, és 10 perc alatt puhára főzzük.

Ha megfőtt a hús, öntünk alá olajat, és megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, az apróra vágott csemegeuborkát, és meghintjük pirospaprikával. Pár perc alatt készre sütjük.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hosszában apró csíkokra vágjuk, jól megtöröljük.
Bő, forró olajban készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Vasárnapi ebéd volt, de akár vendégvárásra is tökéletes, gyorsan elkészíthető.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére