Főoldal / Paleo / Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal – paleo

Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal – paleo

Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal - paleo

Hozzávalók:

  • 8 szelet csontos hosszúkaraj
  • só, bors

A páchoz:

  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj
  • 3 ek. víz
  • 1 tk. almaecet/citromlé
  • 2 nagy ek. mustárpor
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1/2-1 tk. só  (ízlés szerint)
  • 1 ek. durvára őrölt színes bors (ízlés szerint)

A körethez:

  • 2 nagy fej zeller hámozva, kockára vágva
  • kókuszolaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hús szeleteket sóval és borssal bedörzsöljük. A pác hozzávalóit keverjük simára, ha túl száraz lenne, adjunk még hozzá vizet. Kenjük be a hússzeletek mindkét oldalát, és legalább 1-2 órát hagyjuk állni. Akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük.

Serpenyőben süssük elő a hús mindkét oldalát, 2-3 perc alatt, majd tegyük őket egy lapos jénaiba vagy tepsibe. Takarjuk le fóliával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd a végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Víz nem kell alá, a húsban van elég nedvesség.

A zellert hámozzuk meg, vágjuk kockára és forró olajban süssük aranysárgára. Szedjük konyhai törlőpapírra, majd ízlés szerint sózzuk meg. De ízlés szerint pirospaprikával, vagy kevés köménnyel is meg lehet szórni.

Tipp / megjegyzés:

Sertéshús helyett bármilyen hússal elkészíthető, ugyanolyan finom.

Borsos mustáros karaj sült zeller kockákkal – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére