Főoldal / Desszertek / Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 3,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
  • 1 mk. cukor

A töltelékhez:

  • Házi baracklekvár
  • A bukta locsolásához:
  • 80 ml langyos tej
  • 1,vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a porcukrot, az olvasztott margarint ,a sót és a citromhéjat. A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és minden négyzet közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük, és a két végét ujjunkkal összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm)sorakoztatjuk, majd lekenjük a felvert, cukros tojással.
Még egyszer megkelesztjük, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.

A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel, majd visszatesszük és készre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Bukta házi baracklekvárral 3.71/5 (21 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére