Főoldal / Kelt tészták / Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • egy csipet só

A bukták lekenéséhez:

  • olvasztott vaj

Az almás töltelékhez:

  • 1/2 kg alma reszelve
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • pár csepp citromlé
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt 2dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot és meleg helyen felfuttatjuk.

Az átszitált lisztet tálba tesszük és hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a 2 tojássárgáját és felfutott élesztőt. Annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. (Ha elválik az edény falától,akkor jó a tészta állaga.)
Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Az almát meghámozzuk,és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Feltesszük a tűzhelyre párolódni, közben ízlés szerint ízesítjük. (Én fahéjjal, citromlével, cukorral ízesítettem.)
A végén hozzáadjuk a pudingport, amivel összefőzzük, besűrítjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, fele mennyiség közepébe lekvárt teszünk, a másik felébe a kihűlt almás töltelékből halmozunk. Természetesen, ízlés szerint tölthetjük más ízekkel is.
Feltekerjük, és a két végét az ujjunkkal benyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk. A bukták tetejét olvasztott vajjal lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ebből a tésztából készíthetünk fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.

Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve 4.40/5 (5 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére