Főoldal / Desszertek / Bundázott alma

Bundázott alma

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bundázott alma

Bundázott alma

Hozzávalók:

  • személyenként 1 db nagy borízű alma

A bundához:

  • 3 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. cukor
  • késhegynyi só

A kisütéshez:

  • 15-20 dkg zsír vagy olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy kisebb tálba tesszük. A tejet a tojások sárgájával habverővel jól elkeverjük, a lisztre öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az egészet egy kézihabverővel simára eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük, végül a tésztába keverjük az olajat is.

Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. A korongok közepéből a magházat kis, kerek szúróval vagy tiszta gyűszűvel kiszúrjuk.

Az almakorongokat kissé megcukrozzuk.

A zsírt vagy az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almaszeleteket villára szúrva, megmártjuk az elkészített tésztában és annyi forró zsírba helyezzük, hogy a szeletek úszhassanak benne. Amikor az alma bundája pirulni kezd, kissé mérsékeljük a hevítést, hogy az alma átsülhessen.

A megpirult almát megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük. Papírszalvétával letakart sütőlapra szedjük, hogy a  felesleges zsiradékot felszívja.
Enyhén fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve frissen tálaljuk.

Nem túl érett, félbevágott őszi- és sárgabarackot is süthetünk hasonló módon.
Vanília fagylalttal kínálva is fenséges.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére