Főoldal / Szárnyas Ételek / Cékla csirkemájas töltelékkel

Cékla csirkemájas töltelékkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cékla csirkemájas töltelékkel

Cékla csirkemájas töltelékkel

Hozzávalók:

  • 6 db cékla
  • 3-4 db csirkemáj
  • 5 dkg bacon
  • 1db lila hagyma (kisebb)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • majoranna
  • szerecsendió
  • gyömbér(zacskós őrölt)
  • olívaolaj
  • sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lehetőleg egyforma nagyságú céklát kell választani, majd jó alaposan megmosni és feltenni főni.
Amikor megfőtt, kiszedjük a vízből, és teljesen kihűtjük.
Amikor kihűt, megpucoljuk, majd a belsejébe mélyedés vájunk.(Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen elreped. Én mokkás kanállal vájtam ki.)
Ameddig a cékla fő, el lehet készíteni a tölteléket.

A csirkemájat, a lila hagymát és a bacont felkockázzuk.
Egy serpenyőbe elkezdjük pirítani a bacont. Ha már kezd szint kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is.
Amikor kellően megpárolódott, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és ízlés szerint fűszerezzük.
Pár perc alatt, többször átkeverve készre sütjük.

A tölteléket belekanalazzuk a céklába.
Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd egymásmellé helyezzük a megtöltött céklákat.
Megszórjuk egy pici őrölt borssal, majd megspricceljük olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe, magasabb hőfokon kb. 30 percig sütjük.
A sütési idő vége előtt kivesszük a sütőből, és reszelt sajttal megszórjuk, majd visszahelyezve addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

Tipp / megjegyzés:
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálalni. Nagyon kiadós és laktató.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére