Főoldal / Birka / Marha / Chilis bab III

Chilis bab III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis bab III

Chilis bab III

Hozzávalók:

  • 4 konzerves bab
  • 1/2 kg darált marha vagy sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál chili por (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 4-5 db nagyobb paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 marék friss koriander levél
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, és a chili port. Először csak egy kiskanállal, majd kóstolás közben, a többit ízlésünk szerint.

Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és a kockákra vágott paradicsomot.
Ízesítsük sóval és keverjünk hozzá 1 teáskanál cukrot, hogy ellensúlyozza a paradicsom savanyúságát.
Adjuk hozzá a konzervbabot is, és főzzük további 5-10 percig. Kóstoljunk, és ízesítsünk utána ízlésünk szerint.
Végül keverjük hozzá az apróra vágott koriander leveleket.

A chilis babot tálaljuk friss kenyérrel, de készíthetünk hozzá akár sült krumplit vagy rizst is köretnek.

Chilis bab III 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére