Főoldal / Szárnyas Ételek / Chilis mézes pecsenyekacsa szárnytő

Chilis mézes pecsenyekacsa szárnytő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis mézes pecsenyekacsa szárnytő

Chilis mézes pecsenyekacsa szárnytő

Hozzávalók:

  • 1 kg pecsenyekacsa szárnytő
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 ek. méz
  • 1 dl chili szósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 5 cl olíva olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A szárnytöveket megtisztítjuk, megmossuk.

A vöröshagymákat megpucoljuk és négybe vágjuk.

A kacsaszárnyakat sózzuk. Összekeverjük az olíva olajat a mézzel, chili szósszal, átnyomott fokhagymával és a fűszerekkel.

A szárnytöveket ebbe a páclébe forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Ezt előző nap is megtehetjük akkor még finomabb lesz a hús.

A szárnytöveket egy tepsibe tesszük,közé rakjuk a négybe vágott vöröshagymát. Egy deci vizet öntünk alá és lefóliázva egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és visszatesszük sülni amíg szép piros színt kap./20-30 perc/ Köretnek sült újburgonya és friss saláta készült mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére