Főoldal / Sertés ételek / Chilis tarja sült hagymával

Chilis tarja sült hagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Chilis tarja sült hagymával

Chilis tarja sült hagymával

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja csont nélkül
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk durva steak bors
  • 1 tk flekken fűszerkeverék
  • 1 db chili paprika vagy 1mk őrölt chili
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • finomliszt
  • étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük.

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűszerrel, chilivel és a fokhagymával. Kevés olajat öntünk rá és a hűtőbe tesszük egy órára. Még jobb, ha a húst előző nap bepácoljuk.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A hagymakarikákat lisztezzük, bő forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük és szűrőbe vagy papír törlőre szedjük.

A húst grillen vagy serpenyőben kevés olajon átsütjük.

Zöldséges rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére