Főoldal / Desszertek / Citromos-kivis panna cotta

Citromos-kivis panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos-kivis panna cotta

Citromos-kivis panna cotta 1

Hozzávalók:

A citromos panna cotta-hoz:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 3 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk. zselatin (Horváth Rozi)

A kivis réteghez:

  • 6 db kivi
  • 1 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 kk. zselatin
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Belereszeljük a citromhéjat és langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Amíg dermed, készítsük el a kivis réteget.

A 6 kivit megpucoljuk és felkockázzuk, 2 darabot lepürésítünk belőle és egy kiskanál cukorral valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük míg a zselain feloldódik benne. (a maradék 4 felkockázott kivit tegyük félre) A kivis szószt tegyük félre, hogy lehűljön.

Vegyük ki a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis szószt. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.

Tálalás előtt pakoljuk meg bőven a felkockázott kivivel és úgy kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Citromos-kivis panna cotta 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére