Főoldal / Desszertek / Citromos kocka III

Citromos kocka III

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos kocka III

Citromos kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg darált dió

A krémhez:

  • 2 cs. tejszínes pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek. cukor
  • 2 citrom leve és héja
  • 15 dkg puha ráma

A tetejére:

  • 5 dl Hulala tejszín
  • habfixáló
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a diót, és a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet.

Végül óvatosan beleforgatjuk a tojás fehérjék keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingport kikeverjük kevés tejjel, a cukorral, a citrom levével, és a fele citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük.A margarint kihabosítjuk, és apránként a már kihűlt pudinghoz keverjük.A krémet a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd kiveszünk belőle egy keveset amit kakaóporral megszínezünk.
A tejszínt a pudingos krémre simítjuk, majd a kakaós tejszínnel tetszés szerint díszítjük a tetejét.
Hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Tipp / megjegyzés:
Aki akarja citrom gerezdekkel is díszítheti. Ez nyáron igazán isteni mert nem édes, de mégis finom.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére