Főoldal / Desszertek / Citromos krémes kocka

Citromos krémes kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Citromos krémes kocka

Citromos krémes kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tejföl (igény szerint)
  • 2 db tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 60 dkg finomliszt

A tésztára:

  • ízlés szerint baracklekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 ek. finom liszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja

A tetejére:

  • Csoki lapocskák ízlés szerint
  • Dekor cukorka
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 4 cipóba osztjuk, majd a tepsi mérete szerint kinyújtjuk. /23×34cm/

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük az első lapot.
Bőven megkenjük házi baracklekvárral. A diót elkeverjük cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lekváros réteget meghintjük vele. Befedjük a második lappak és 180 fokon szép világosra sütjük. Ha elkészült, félretesszük.
A másik 2 lapot külön-külön megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverjük a tejjel, felfőzzük és kihűtjük.
A puha vajjal kihabosítjuk a kihűlt pépet, majd a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük.
A krémet úgy osztjuk el 3 felé, hogy a sütemény tetejére is kerüljön belőle egy vékonyabb réteg.

Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a kihűlt diós-lekváros dupla lapot, annak tetejére is krémet simítunk. Beborítjuk a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzunk bele, megszórom csoki lapocskákkal és dekor cukorral.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére