Főoldal / Desszertek / Citromos kuglóf Marcsi konyhájából

Citromos kuglóf Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos kuglóf Marcsi konyhájából

Citromos kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor 
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot.

Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a masszát.

170fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160fok is)

Az első 30percben a sütőt nem szabad kinyitni!

A citromos kuglóf tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal, de csak porcukorral megszórva is finom.

Tipp / megjegyzés:
Ha a tetejét citromos cukormázzal bevonjuk, akkor a tésztájába bőven elég a 20 dkg porcukor is.

Citromos kuglóf Marcsi konyhájából 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére