Főoldal / Kelt tészták / Császárzsemle magokkal

Császárzsemle magokkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Császárzsemle magokkal

Császárzsemle magokkal

Hozzávalók:

  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 30 dkg fehérliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • 1 tk.só
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. szezám mag
  • 1 ek. lenmag mag
  • 1 ek. napraforgó mag
  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. (magokat is belekeverhetünk… de hagyjunk a tetejére is)
Letakarjuk és hagyjuk a duplájára kelni. 6 felé osztjuk, kis cipókat formázunk belőle majd rudacskákat.
Csomót kötünk rá.
A felső szálat alulról, az alsót felülről húzzuk át, kicsit összecsípjük a végeket és a két tenyerünkkel erekre igazítjuk.

Pihentetjük őket 15 percig. Sütőpapírra helyezzük a tepsibe.
A tetejét felvert tojással lekenjük és magokkal díszítjük
170 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére