Főoldal / Desszertek / Cseh krémes

Cseh krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseh krémes

Cseh krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír!
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 löttyintés rum

A tetejére:

  • 1 tábla keserű csokoládé

 

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cseh krémes tésztájához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és alaposan összegyúrjuk. A tésztacipót három felé osztjuk. Egy tepsi hátlapján, egyenként kisütjük a lapokat. Ez 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül. Vigyázat, könnyen törik!

A hét evőkanál lisztet, 1,5 dl tejjel csomómentesre kikeverjük. A maradék tejet feltesszük forrni, majd amint felmelegedett a tej, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztes tejet és alacsony tűzön, sűrűre főzzük. Félre tesszük és hagyjuk kihűlni.

Közben a puha vajat, a cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémet hozzáadva, krémesre keverjük. Az elkészült krémet két felé osztjuk, az egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot és a fél citrom levét tesszük. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a rumot.

Az alsó lapra simítjuk a kakaós krémet, rátesszük a középső lapot, erre kerül a vaníliás krém, végül befedjük a harmadik lappal.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Érdemes egy éles késsel a felső csokis lapot bevágni a teljes szilárdulás előtt, hogy szeleteléskor a csokoládé ne repedjen meg.

Egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

(Nem mondom hogy könnyű elkészíteni, de aki egyszer elkészítette az sosem mond le, erről a rendkívül finom kényeztetésről. Hosszadalmas ugyan, de a lapokat előre is meglehet sütni, a krémmel való megtöltés után, még pár órát, várni kell a szeleteléssel.)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére