Főoldal / Kelt tészták / Csengeri joghurtos kifli

Csengeri joghurtos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csengeri joghurtos kifli

Csengeri joghurtos kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tk. só
  • 1 dl tej
  • 7,5 dkg margarin
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1 pohár natúr joghurt (150 grammos)

A tetejére:

  • 5 dkg trappista sajt

 

Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást felverjük, egy keveset hagyjunk belőle a kiflik lekenéséhez.
A lisztet az élesztőt, a joghurtot, a tojást, és az étolajat összekeverjük, majd a langyos tejjel sima tésztává dagasztjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük.

A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk és egyenként palacsinta nagyságúra nyújtjuk.
A margarint a sóval habosra keverjük, ezután megkenünk vele négy tésztalapot, majd egymásra rakjuk.

A lapot 12 cikkre vágjuk.

A szélesebb felével kezdve feltekerjük, és a félre tett felvert tojással lekenjük a tetejét.  Megszórjuk a reszelt sajttal majd 180 fokon 20 percig sütjük.

Csengeri joghurtos kifli 3.89/5 (9 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére