Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Csirkecomb krumplival és sütőtökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • kakukkfű (lehet szárított is)
  • 1,5 dl fehérbor
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.

Egy tepsibe tegyük egymásmellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt, és krumplit.

Szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat, és babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) majd öntsük alá a bort. (bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét)

A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre.
Fedjük le egy fóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére