Főoldal / Szárnyas Ételek / Csirkecombok zöldségágyon sütve

Csirkecombok zöldségágyon sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkecombok zöldségágyon sütve

Csirkecombok zöldségágyon sütve

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 3-4 szem gomba
  • 8-10 szem koktél paradicsom
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olíva olaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirkecombokat.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a combokat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket és párolt brokkolit tálaltam.

Egyszerű étel, ahol a munka javát a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Csirkecombok zöldségágyon sütve 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére