Főoldal / Desszertek / Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel

Hozzávalók:

  • 35 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 6 dkg mazsola
  • 1 kk. rumaroma

A kókuszos krémhez:

  • 1 cs. kókuszos pudingpor (Dr. Oetker)
  • 6 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük, sűrű szirupot főzünk belőle és a darált kekszre öntjük. A mazsolát is hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük és jól összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú, szögletes sütőformába simítjuk. A forma mérete tetszés szerinti, ha nagyobba tesszük alacsonyabb, ha kisebbe akkor magasabb lesz a süteményünk.

A pudingport, a cukorral és a tejjel egy edénybe tesszük és megfőzzük. Félretesszük és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a hideg pudinggal krémesre keverjük. A kókuszos krémet a kekszes alapra simítjuk.

A csokoládét a tejszínnel együtt megolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen és könnyen tudjuk szeletelni.

Csokis kekszkocka kókuszkrémmel 4.11/5 (19 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére