Csokoládés amerikai palacsinta
Hozzávalók:(15 darabhoz) A palacsintatésztához:
A csokoládéöntethez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a sóval, a kakaóporral és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként hozzáadagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük a palacsintákat.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ezzel kínáljuk a palacsintát.