Főoldal / Torták / Csokoládés diós torta

Csokoládés diós torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés diós torta

Csokoládés diós torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 12 tojás
  • 1 sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

A krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag készen vásárolt torta krém csokoládés

A díszítéshez:

  • 5 evő kanál darált dió
  • 3 evő kanál porcukor
  • egész dió szemek
  • édes keksz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját alaposan elkeverjük a cukorral.
A lisztet is elkeverjük a sütőporral.

A fehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és óvatosan elkeverjük majd jöhet bele a liszt.
Kanalanként és óvatosan keverjük el ezt is,, hogy ne törjön össze a fehérjehab.

Egy torta formát kiolajozunk, és a fele masszát bele öntjük, és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt kisütjük. (Tűpróbát végzünk, hogy átsült e)

Várjunk a piskóta hűlésére és később vegyük ki a formából.

Majd újra kiolajozzuk a torta formát és kisütjük a következő piskótát.

A krémet elkészítjük a tejjel a csomagoláson levő utasítások szerint.  (de készíthetjük a krémet kihűlt főzött pudinggal is, akkor porcukorral elkevert puha vajjal keverjük habosra)

A két piskótát középen ketté vágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a következő lapot, majd rétegezzük amíg el nem fogynak a lapok.

A torta oldalát is megkenjük krémmel.

A diót összekeverjük a porcukorral és bevonjuk a tortát mindenhol vele.

A kekszeket kettétörjük és megkenjük krémmel és a torta oldalára ragasztjuk.

Egész dió szemekkel díszítjük a torta tetejét.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére