Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokoládés gyufaszálak

Csokoládés gyufaszálak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés gyufaszálak

Csokoládés gyufaszálak

Hozzávalók:

  • 20 dkg ráma
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukorica keményítő
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. porcukor
  • 5 dkg csokibevonó
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat tálba szitáljuk, a közepébe beleütünk egy egész tojást, és egy sárgáját. Hozzáadjuk a darabolt puha rámát és sima tésztát gyúrunk belőle.Fél órára a hűtőben pihentetjük.

Begyújtjuk a sütőt, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.

A deszkán a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és egy vonalzó segítségével, fél cm széles, és 8 cm hosszú csíkokat vágunk.

A tojásfehérjét könnyedén felverjük, és a gyufaszálakat lekenjük vele.A porcukorral elkevert kristály cukorral megszórjuk.

A sütőlemezre rakjuk, és 12 percig sütjük. Ha kihűlt az egyik végét csokiba mártjuk és a lemezen hagyjuk megdermedni. Kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha van fehér csokink a felét abba mártjuk. Egy mutatós egyszerűen elkészíthető süteményt kapunk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére