Főoldal / Desszertek / Csokoládés kuglóf Ili konyhájából

Csokoládés kuglóf Ili konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés kuglóf Ili konyhájából

Csokoládés kuglóf Ili konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 db tojás
  • 4 ek. tej
  • 5 dkg darabolt mandula
  • 2 ek. rum

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsoki
  • 1/2 ek. olaj
  • 10 dkg fehér csoki
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kuglóf formát alaposan kivajazzuk, lisztezzük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csokit finomra reszeljük.

A puha vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, és alaposan eldolgozzuk.
A lisztkeveréket apránként a masszához adjuk, és a tejet is. A masszát két felé vesszük.

Egyik részéhez megy a mandulát keverünk, a másik részéhez a csokoládét, és a rumot.
A világos színű massza felét beleöntjük a formába, rá a csokis, majd a maradék fehér, és villával kicsit összekeverjük.
180 fokra előmelegített sütőben az alsó rácson kb. 45-50 percig sütjük. (tűpróba). A sütőből kivéve, kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk.

Az étcsokoládés bevonót kevés olajjal gőz fölött megolvasztjuk, bevonjuk a kuglófot, ha kicsit kihűlt, a megolvasztott fehér csokival csíkokat húzunk rá, és hurkapálcával kissé széthúzogatjuk.

Értékeld a receptet

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére