Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokoládés pöffeteg

Csokoládés pöffeteg

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés pöffeteg

Csokoládés pöffeteg

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2-3 evőkanál tej

A hempergetéshez:

  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk.

A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverjük a langyosra hűlt csokoládét. A csokis masszát a tejjel együtt a lisztes keverékhez adjuk, és összedolgozzuk.

Kissé ragacsos lesz a végeredmény, ezért folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ezalatt megszilárdul.

A megszilárdult masszából, diónyi gömböket formázunk, és először kristálycukorban majd porcukorban meghempergetjük. A porcukorral nem kell spórolni, akkor lesz szép, ha mindenütt befedi.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gombócokat, egymástól 2-2,5 cm távolságra.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni. A teteje szépen megrepedezik sütés alatt.

Ha kihűltek, pléh-dobozba tesszük őket, ahol sokáig eltarthatóak.

Csokoládés pöffeteg 5.00/5 (4 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére