Főoldal / Desszertek / Csokoládés rolád

Csokoládés rolád

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés rolád

Csokoládés rolád

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. olaj

A krémhez:

  • 1/2 doboz mascarpone
  • 2 ek.holland kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl. habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 3 ek. darált dió
  • ízlés szerint rum
  • darabolt étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vízzel kihabosítjuk. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk. Rásimítjuk a masszát és 160-170 fokos légkeveréses sütőben kb.10 perc alatt megsütjük. Ha megsült, lehúzzuk róla a papírt és megtöltjük a csokoládés krémmel.

A pudingot a tejjel, kettő kanál cukorral és a kakaóporral felfőzzük. Amikor kicsit kihűlt hozzáadjuk a mascarponét a felvert tejszínhabot a diót és ízesítjük.

Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztát, majd kívül is feldíszítjük vele.

Párórára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére