Főoldal / Torták / Csokoládétorta eperzselével

Csokoládétorta eperzselével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládétorta eperzselével

Csokoládétorta eperzselével

Hozzávalók:

(24 cm-es tortaformához)

  • 20 dkg Győri édes  keksz
  • 15 dkg Rama margarin (v. vaj)

Az alsó csokoládés réteghez:

  • 10 dkg tejcsokoládé (Milka)
  • 1 ek. Nesquik kakaó (púpozott)
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Az eperzseléhez:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1,5 dl víz
  • 15 gramm porzselatin + 1 dl víz

A felső csokoládés réteghez:

  • 10 dkg tejcsokoládé (Milka)
  • 1 ek. Nesquik kakaó (púpozott)
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.

A kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott margarint, keverjük össze, egyenletesen lapogassuk bele a tortaformába, majd tegyük be a hűtőbe.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a Nesquik kakaót, és keverjük simára.
1 dl Hulalát (v. habtejszínt) melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz.
Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez, és keverjük alaposan össze.

A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez, és keverjük alaposan össze.
A maradék Hulalát (v. tejszínhabot) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, a kekszes alapra egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük vissza kb. 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pár szemet tegyünk félre a díszítéshez)
Ezután öntsük hozzá a 1,5 dl vizet, adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahajat, facsarjuk bele a citromlevet, és reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük pár percig, arra figyelve hogy az eper nehogy teljesen szétfőjön. Hűtsük ki teljesen, majd vegyük ki a szegfűszeget.

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Öntsük hozzá az eperhez, majd óvatosan keverjük össze.

Vegyük ki a tortát a hűtőből, és a megdermedt csokoládékrémre egyenletesen kanalazzuk rá az epres zselét, majd tegyük vissza kb. 2 órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a Nesquik kakaót, és keverjük simára.
1 dl Hulalát (v. habtejszínt) melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és addig keverjük míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután csorgassuk a mascarponekrémhez, és keverjük alaposan össze. A vizet melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük, míg teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez, és keverjük alaposan össze.
A maradék Hulalát (v. tejszínhabot) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá a krémhez.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, a kekszes alapra egyenletesen öntsük rá a csokoládés mascarponekrémet, majd tegyük vissza kb. 2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, helyezzük tortatálra, díszítsük tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Csokoládétorta eperzselével 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére